Korejiešu Gungjung Tteokbokki (👑 Karaliskās tiesas rīsu kūkas)!
22. decembris, 2022 pl. 16:53,
Nav komentāru
Gungjung Tteokbokki ir korejiešu karalistes galma virtuve, kas cēlusies no Hoseonu dinastijas karaļa pils (1392-1910). Gungjung nozīmē "pils vai karaļa galms". Kā norāda nosaukums, tas bija daļa no karaliskās virtuves un tika uzskatīts par augstas klases ēdienu, bet tiesa, ka tagad tas ir interesants kontrasts ar moderno pikanto versiju, kas ir ikdienišķs studentu ēdiens.
Atšķirībā no tipiskām Tteokbokki (korejiešu asajām rīsu kūkām), Gungjung Tteokbokki nav pikanta, bet gan kreftīga un nedaudz sāļa.Šis garšīgi krāsainais ēdiens būs lielisks papildinājums jūsu Jaungada mielastam vai Ziemassvētku ballītei!
Pagatavosim!
Sastāvdaļās:
- 450g plāni garaetteok/tteokbokki (Iegūsti to šeit vai
šeit
)
- 120g liesa liellopa gaļas fileja
- 3 vai 4 šitaki sēnes svaigas vai izmērcētas, ja tās ir žāvētas
- 1/2 vidēja cukini / Varat arī izmantot ķiploku maurlokus un/vai krāsaino papriku.
- 1 vidējs burkāns sagriezts plānās sloksnēs
- 1/2 vidēja saldā sīpols - plānās šķēlītēs
- 1 līdz 2 lociņi sagriezti
- sāls
- cepamā eļļa maisīšanai
Mērce:
- 3 ēdamkarotes sojas mērces (Iegūsti to šeit)
- 1 ēdamkarote rīsu vīna vai mirin
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote sezama eļļas (Iegūsti to šeit)
- 1 tējkarote sezama sēklu (Iegūsti to šeit)
- 2 tējkarotes malta ķiploka
- šķipsnu piparu
Norādes
Mērces sastāvdaļas labi samaisa un noliek malā. Vidēja izmēra katlā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet rīsu kūkas gabaliņus. Vāra, līdz visi gabali uzpeld uz augšu. Nepieciešamais laiks mainīsies atkarībā no rīsu kūku stāvokļa. Gatavojot rīsu kūkas būs ļoti mīkstas, taču atdziestot tās kļūs cietākas. Nosusiniet tos ar sietu. Neskalot. Sajauc ar 2 ēdamkarotēm gatavās mērces. Atlikt malā.
- Plāni sagrieziet liellopu gaļu apmēram 5cm garās sloksnēs. Sēnēm nogriež kātus un sagriež plānās sloksnēs. Bļodā liek liellopa gaļu un sēnes un sajauc ar ēdamkaroti gatavās mērces. Gatavojot pārējās sastāvdaļas, marinē.
Cukini pārgriež uz pusēm gareniski un tad plānās šķēlītēs šķērsām un nedaudz pa diagonāli, lai griezumi būtu garāki. Cukīni šķēles bagātīgi apkaisa ar sāli un noliek malā uz 10–15 minūtēm. Ar roku izspiediet no cukini lieko šķidrumu. Viegli uzkarsētā un eļļotā pannā, apmaisot, apcepiet sīpolu, burkānu un cukīni uz vidējas uguns apmēram 2 minūtes. Beigās pievienojiet lociņus. Pārnes bļodā.
- Tajā pašā pannā pagatavojiet liellopu gaļu un sēnes uz vidēji lielas uguns, līdz gaļa ir gatava, 1 līdz 2 minūtes. Samaziniet siltumu līdz vidēji zemam. Pievienojiet rīsu kūkas un maisot apcepiet vēl minūti vai divas. Izslēdziet siltumu.
Pievienojiet rīsu kūkas bļodā ar dārzeņiem, kā arī pēc izvēles pievienojie vēl klāt priežu riekstus un atlikušo mērci. Labi samaisiet, lai viss labi apvienotos. Ja nepieciešams, noregulējiet garšvielas ar sojas mērci vai cukuru. Pasniedziet siltu.
VAI TEV SANĀCA?
Publicē sociālajos tīklos un atzīmē @sencha.lv!