🛌 Slinkie Sviesta Matchas Mochi (16 porcijas)
2. septembris, 2022 pl. 15:25,
Nav komentāru
Vai jums garšo Mochi, bet ir pārāk sarežģīti tos gatavot? JŪS IZGLĀBS SLINKAIS MOCHI!
Būtībā tā ir salda, košļājamā kūka, kas pagatavota no lipīgiem rīsu miltiem un piena. Tas ir bez lipekļa (glutēna), un, ja lietojat mandeļu pienu, tas ir arī bez laktozes!
Tā konsistence ir tāda kā fudgy kūka ar mochi tekstūru.
Sastāvdaļas:
- 450 g lipīgie rīsu milti (iegūsti šeit)
- 2 glāzes (500 ml) granulēta baltā cukura
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 4 ēdamkarotes matcha (var arī aizstāt ar šokolādi, kokosriekstu skaidiņām utt.)
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 5 olas
- 1/2 tase (125 ml) kausēta sviesta
- 350 ml piena (vai piena alternatīva, piemēram, mandeļu vai kokosriekstu piens)
- Papildus sviests vai eļļa, ieeļļošanai.
Papildus:
- Saldo sarkano pupiņu pasta pasniegšanai (iegūsti šeit)
- Saldējums pasniegšanai
Norādes:
- Lielā bļodā vai maisītājā sajauciet lipīgos rīsu miltus, cukuru, vaniļas cukuru, matchu un cepamo pulveri. Visas šīs sausās sastāvdaļas rūpīgi sajauc.
- Atsevišķā bļodā viegli sakuliet olas. Pievienojiet kausētu sviestu, pienu un samaisiet, lai sajauktu.
- Lēnām sajauciet sausās un mitrās sastāvdaļas.
- Labi ieeļļojiet pannu gar apakšu un sāniem, lai nodrošinātu, ka sviesta moči pēc cepšanas nepielīp.
- Ielejiet mīklu pannā un cepiet iepriekš uzkarsētā 190ºC cepeškrāsnī 30 minūtes līdz 1 stundai (atkarībā no moči biezuma) vai līdz tam, kad sviesta mochija vidū, iebakstot zobu bakstāmo, tas iznāk tīrs.
- Ļauj atdzist vismaz 10 minūtes, tad sagriež kvadrātiņos un pasniedz!
VAI TEV SANĀCA?
Publicē sociālajos tīklos un atzīmē @sencha.lv!